Pastrarea corespunzatoare a mierii

ANUNT IMPORTANT: daca nu consumati mierea imediat si vreti sa pastrati mierea pe un termen mai lung trebuie tinuta in conditii corespunzatoare. Asta inseamna sa nu fie capacul desfacut pt ca mierea absoarbe usor umiditatea din aer si fermenteaza; nu trebuie sa introduceti corpuri straine in miere (firimituri de paine sau alte alimente, apa provenita din lingurita cu ceai, transvazarea mierii in borcan umed etc); pentru mentinerea mierii lichide pe o perioada mai indelungata, se recomanda temperatura de 18-20 ° C. La temperaturi mai mici mierea cristalizeaza, in special sub 10 ° C.

Procentul maxim de apa pe care trebue sa-l contina mierea trebue sa fie de 18%. Incaperea in care se va pastra mierea trebue sa fie curata, uscata si cu o temperatura sub 18°C, la loc intunecos (daca nu e posibil, in special sa avem grija sa nu bata soarele pe borcan). Deoarece mierea imprumuta usor mirosuri straine, ea nu trebuie depozitata alaturi de mancarea gatita sau alte produse mirositoare cum ar fi: muraturile, usturoiul, ceapa, motorina, gaz etc.

Pastrarea optima a mierii se face in recipiente de sticla.
Mierea naturala nu are conservanti, deci va fi mai usor susceptibila fermentarii daca nu este pastrata cum se cuvine.

RECOMANDAM ANALIZE DE LABORATOR PENTRU VERIFICAREA MIERII!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s